2013. június 23., vasárnap

Újabb klip forgatás + készül a karneváli visszaszámláló + Boti bevetésen :-)




A tavalyi Iseumi Szabadtéri Játékok reklámkampányának részeként forgattunk egy rövid kisfilmet azzal a céllal, hogy a tizenévesek ingerküszöbét is át tudjuk valahogy lépni, felkeltsük az érdeklődésüket a rendezvény iránt. „Eszközül” egy olyan mai, „menő” hölgyet kerestünk, és találtunk Simon Xénia személyében, akit arra kértünk, a fiatalok nyelvén mondja el a Figaro házassága történetét. Bár ért bennünket pár kritika, hogy hogy jön a fiatalok szlengje össze az opera komoly műfajával, és valóban, a szöveg egy kicsit „túl volt lihegve”, azért a célt mégiscsak elértük, hiszen több ezres nézettséget produkált a kisfilm pár nap alatt a youtube-on.
Ekkor határoztam el, hogy a tapasztalatokat felhasználva folytatjuk jövőre az ötletet. Idén a forgatás helyszíne megegyezett a szabadtéri játékokéval, tehát az Iseum, viszont csatlakozott Xénihez testvére, a kitűnő kosárlabdázó Szintia. Nyilván a szöveg ezúttal párbeszéd formájában nyilvánul meg, de remélem, a célja mellett a humort is kihallják majd a tisztelt hallgatók a kb. egy perces „ismertetőből”! :-)

Xéni, Szinti, és a stáb ;-)

Tegnap reggel megnézhettem a készülő, a Karneválig hátralévő időt - a rómaiak által használt módszerrel - mérő szerkezetet. Tervezetten július elsejétől augusztus 22-ig fog naponta - az egyébként több, mint 3 méteres szerkezet skálájára mutató  - római katona egy-egy fokkal feljebb, azaz a Karnevál kezdetéhez közelebb ugrani. 

Kéretik NEM megijedni, EBBŐL lesz MAJD a római katona :-)

 A készülő „mű”, nem csak a működési elvét tekintve lesz autentikus, de a felhasznált anyagok, illetve a kinézetére vonatkozóan is. Biztos vagyok benne már most, hogy a Fő Tér Szentháromság szobor előtti részén felállított látványosság nagy népszerűségnek fog örvendeni nem csak a turisták, de a szombathelyi polgárok és elsősorban a gyermekek körében! Ráadásul a szülőknek szép feladat lesz majd elmagyarázni a rendszer működési elvét. A tervezéskor külön figyeltünk arra, hogy minden olyan részlet látható legyen majd, ami alapján ki lehet találni a katona mozgásának mikéntjét!

A működés "kulcsa", az átfolyó



Az alábbi kép tegnap készült, mozgó autóban, ezért a nem teljes élesség, de muszáj volt megosztanom, mert annyira jellemző Botira. Tehát, a szituáció: pár nap szabadságra utazunk, vízpartra, nem fél órás az út, Boti mégis egész idő alatt „teljes menetfelszerelésben” várja a bevetést. Azaz: Övtáska, nagy vizi pisztoly, tartalék vizi pisztoly, baseball sapka a nap ellen, maci, csuklószorító! El nem engedte volna őket a világ minden kincséért sem! :-) Az „elszántságának” megfelelő mértékű lett aztán az öröme is megérkezésünket követően. Este addig volt szinte extázisban, amíg egyszer csak szinte minden átmenet nélkül elaludt. A „forgatókönyv” ma is hasonlóan alakult, egész nap 100%-os pörgés, este egyszer csak megszólalt: "muszáj lefeküdnöm, mert azt hiszem mindjárt elalszom”! És tényleg….. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése