2013. május 15., szerda

Amit egy női táska vásárlásról tudni kell…:-) - agymenés 3.



Az az igazság, hogy ez a bejegyzésem meggyőződésem szerint rendkívül hasznos lesz minden magára valamit is adó férfi társamnak, netán férj minőségben életét tengető sorstársamnak! A tapasztalat, amit az elmúlt 13 év során módomban állt felhalmozni különböző női „cuccok” vásárlásával kapcsolatban, egyszerűen könyv-formátumú kiadásért kiállt! J Na, ez nyilván túlzás, csupán úgy érzem néha, szinte szétfeszíti fejemet a rengeteg tapasztalaton alapuló információ, amely egy-egy pl. női táska vásárlás alkalmával feltolul valahonnan a tudati síkomba.

A kép illusztráció :-)


Először is, tisztázzunk valamit! Ha az ember fia valóban örömet szeretne szerezni egy hölgynek ajándék formájában, nem sok minden jöhet szóba! Mindenképpen nyerő az ékszer, alaphelyzetben és alkalomtól függően természetesen a virág, esetleg koncert jegy mondjuk Madonna római koncertjére, ritkábban könyv (pl. Soma Mamagésa legújabb kalandjai J) ÉS táska, avagy kicsit szofisztikáltabban: retikül! Abból soha nem elég, nincs olyan, hogy nem kell még egy legalább! Namost, egy hölgy számára a táskája az minden. Funkcióinak száma végtelen. A tartalmi utolérhetetlen sokszínűségéről most nem kezdenék el írni,mert az egy külön blog-sorozat téma kellene legyen, maradnék a külsőnél. Szerintem, ahogy sokan vallják, hogy egy férfiről a cipője mond el a legtöbbet, úgy a hölgyek úgy érzik, róluk pedig a táskájuk. Ideális esetben egy hölgynek sokkal több táskája van, mint amennyi ruha-összeállításban nyilvánosan megjelenik. Tehát egy-egy „kollekció”-hoz több táskának is passzolnia kell, időjárástól és elsősorban hangulattól függően. Az esetleges táskával abszolvált különböző típusú találkozások céljáról már nem is beszélve! J

Ha a fentieket magunkévá tettük, átéreztük, zsigereinkbe „beivódni” hagytuk, akkor nincs más hátra, mint irány egy táskabolt. Illetve, egy???? Miről is beszélek hirtelen? Nem egy, hanem a jelenlegi pozíciónk minimum 50 km-es körzetében fellelhető valamennyi táskabolt. Javaslom, a megfelelő eredmény elérése érdekében, próbáljunk meg elvonatkoztatni mindentől, amit alaphelyzetben a praktikus, szép, illő és hasonló fogalmakkal írnánk le! Itt most másról lesz szó. Lényegüljünk át, ürítsük ki tudatunkat, hogy aztán meg tudjuk tölteni egy hölgy mindent felülíró, ősi, genetikailag kódolt motivációival. J

Első szempont: szín. És itt mindjárt álljunk is meg egy szóra (©Grétsy László). A szín az nem az, amit mi férfiak színnek gondolunk! Nálunk ez egy nem túl bonyolult kérdés, mivel vannak ugyebár a színek: kék, zöld, fehér, barna, piros, sárga, fekete, esetleg haladóbbaknál narancssárga, rózsaszín,és nagyjából ennyi. Hölgyeknél ezek nem is léteznek, náluk ilyenek vannak, hogy pl. keki, mogyoró, bézs, püspök lila, neon zöld, türkiz kék, oliva, homok, magnólia, mély piros, stb. A legfontosabb, hogy minden idegszálunkkal próbáljunk meg felidézni egy ruhadarabjukat, vagy netán cipőjüket. Ne akarjuk megnevezni és megkérdezni az eladótól, hogy ilyen és ilyen színt keresünk, mert az úgyis más lesz. Egyszerűen vagy alfa állapotban, vagy egy egyszerű transzban közlekedve találjunk egy ugyanolyan színű táskát. Ja, és nem a mi fogalmaink szerint ugyanolyat, hanem pontosan, színkód alapján visszaigazolhatóan ugyanolyat.

Második szempont: fazon. Ez már egy kicsit nehezebb. A legbiztosabb, ha a vásárlás előtt beszerezzük a létező összes divatlapot, lehetőleg Milánóból, és azokat mintegy magunkba szippantva megkeressük a pont ugyanúgy kinézőket. Amennyiben „véletlenül”ezek lesznek a legdrágábbak – de nem kicsit drágábbak, mint az egyébként teljesen ugyanúgy kinéző többi, hanem minimum duplája – akkor ezen ne csodálkozzunk, ez természetes! Elárulok egy titkot, amelyik fazon szempontjából nekünk szinte vállalhatatlan, de minimum túlzás kategóriába sorolódna, az lesz a nyerő!

Amennyiben sikerül a táskát mondjuk egy már meglévő cipőhöz, avagy valamely ruhadarabhoz igazítanunk, akkor szerencsénk van. Ha nem, a kedvezményezett hölgy nem feltétlen fog elkeseredni, pénztárcánk már annál inkább, ugyanis akkor jön majd az „olyan jó ez a táska, de nincs hozzá semmim” kezdetű kiadás-orientált tevékenységre való felhívás. A mi szótárunkban kevéssé létező „kiegészítő” szó viszont mindenképpen „szembe fog velünk jönni” ajándékozás után, mivel kiegészítőket biztosan kell majd még beszereznünk – a táskához!
Hát, röviden ennyi az első lecke, kezdőknek, akit érdekel a haladó szint is, az nyugodtan forduljon hozzám bizalommal!

Egyébként pár napja úgy vettem táskát feleségemnek, hogy bementem az első boltba, megláttam az első (mélyvörös, lakk, arany strasszkövekkel kirakott „egyszerű”) táskát, megvettem, és telitalálat! "Odavolt, meg vissza" az ajándékozott! Ezt csak bíztatásul mondom, hogy én, 13 év után már itt tartok…J

2 megjegyzés:

  1. Kedves Tamás!
    Érdeklődve kukkantottam bele ebbe a cikkedbe is.
    Sajnálom, hogy hamarabb nem olvastam semmit Tőled.
    Érdekesen , s a valósághoz hűen közelíted meg a dolgokat.
    Üdv, V. M

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tamás!
    Jó volt ezt olvasni, olyan, mint egy szappanopera. Bárcsak ilyen egyszerű lenne:-)), az én valóságomtól igen távol áll, egyszerű, prózai anyagi okok miatt, ez a sok-sok kör, amit időnként megfutnak az emberek, a pasik vagy a nők. De mindenképpen elértél annyit, hogy megmosolyogtattál és hát kérem ez a szórakoztató "irodalom" célja.
    Köszönöm! M.

    VálaszTörlés